Vaske badeforhæng - sådan vasker du badeforhænget korrekt

Vaske badeforhæng

Er du i tvivl om hvordan du vedligeholder og vasker dit badeforhæng?

Et dejligt varmt brusebad efter en skøn gåtur på en blæsende dag på stranden, kan nemt blive et irritationsmoment for mange, da man bliver irriteret på det stive og skjoldede badeforhæng man har glemt at få vasket. Læs med her hvordan du holder dit forhæng pænt og rent i længere tid, uden at skulle købe nyt bruseforhæng hver gang.

Vask af badeforhæng

De fleste badeforhæng tåler en vasketemperatur på 30 eller 40 grader og vasker du det ofte så vil det holde fint rent. Vi anbefaler at vaske badeforhæng samtidig med en mere grundig rengøring af brusehjørnet min. 1 gang hver anden måned. Inden du kommer det i vaskemaskinen, så husk altid at tjekke vaskeanvisningen. Nogle forhæng tåler ikke maskinvask, ofte dem i plastik, de skal blot skylles rene for sæberester hver gang efter brug.

Er dette ikke er nok?

Men ofte er det ikke nok, forhænget er måske ikke den rigtige størrelse. Enten er det for langt eller hænger meget presset sammen. Dette sammen med fugt, kalk i vandet og mange sæberester, kan gøre at det bliver stift og ofte gulligt forneden. Alle har heller ikke gode muligheder for god og sund udluftning på badeværelset, hvilket også kan være med til at dit badeforhæng lugter surt. Vi ved alle at på et badeværelse er der meget fugt, derfor er det vigtig med god udluftning. Så ofte er en gang maskinvask ikke nok til at holde badeforhænget fri for kalk, bakterier og helt rent i længden.

Vask det sammen med håndklæder

Almindelig vask af badeforhæng i din vaskemaskine kan gøres sammen med et par håndklæder, dette hjælper med at få det beskidte væk. Håndklæderne gør at snavset bliver gnedet af forhænget. Begge dele er jo udsat for fugt og bakterier, men støtter hinanden i vasken og bliver dejlig bløde. Her kan du lave et mix med halv sæbe og halv eddike.

Er forhænget meget stift af kalk, så brug gerne 1 – 2 dl. citronsyre og ingen sæbe. Vask det bagefter igen med en gang vaskepulver og du får både et lækkert badeforhæng, håndklæder og samtidig får du afkalket din vaskemaskine. En rigtig WIN WIN situation for alle dele og nemt for dig.

Er badeforhænget helt stift af kalk og sæbe

Hvis forhænget er så stift at det næsten kan stå af sig selv og måske er det også misfarvet. Vi har nok alle set forhæng der er gule, specielt forneden. Så kan du lægge det i blød i et vaskefad, fyldt med 1 Liter varmt vand og en dl. eddikesyre. Her kan du snildt lade det lægge i nogle timer, gerne 4 timer. Tag det op og skyld det godt under koldt vand eller giv det en almindelig tur i din vaskemaskine, så det dufter dejligt igen. Husk at lade det tørre udfoldet gerne udenfor eller på badeværelset med åbent vindue.

Når det ikke tåler vaskemaskine

Har du et badeforhæng der ikke tåler at komme en tur i vaskemaskinen fx peva og plastik. Der kan du udover at afskylle det hver gang efter badet, tage det ned og give det en grundig rengøring med skurecreme og svamp eller børste. Put lidt rengøringsmiddel på, lad det evt. ligge lidt tid, brug så en svamp og god gammeldags knofedt, skyl bruseforhænget, hæng det op igen udfoldet og lad det tørre.

Daglig vedligehold af bruseforhæng og bruser

Man tænker ikke altid lige over dette simple lille tip, men hvis du skyller dit badeforhæng rent for sæbe og shampoo rester hver gang der er en i familien der har taget brusebad, så holder det frisk længere tid. Lige som man gør med sine fliser eller glasvægge i brusekabinen. Husk at lade forhænget tørre helt udfoldet, gerne med vinduet åbent.

Et andet lille TIP,  hvis man vænner sig til at aftørre sin bruser og armatur hver gang man har badet. Det er jo nemt gjort når man alligevel står i brusekabinen og tørrer sig med håndklædet. Så holder det sig også pænere i længere tid og bliver ikke så hårdt angrebet af kalk. Hvis alle i familien lærer at gøre det hver gang, så bliver rengøringen meget nemmere og badeværelset mere hygiejnisk og rent at se på. Og hvem vil ikke have dette?