Mal med kalkmaling udendørs - inspiration til haven

Mal med kalkmaling udendørs

Inspiration til haven

At have en hyggekrog i haven, dét er en gave i sig selv. Hvis den altså indbyder og inspirerer til liv og glade sommerdage.

Du behøver ikke gå ud og investere en formue på diverse nye havemøbler, blomsterkrukker, altankasser eller lanterner. Tricket er nemlig så enkelt, at du kan bruge den miljøvenlige KALKMALING UDENDØRS ! Find dit gamle havetilbehør frem, fat penslen og så er det ellers bare at gå i gang med at male havemøbler, krukker, plantekasser eller dine gamle lanterner med kalkmaling i dén farve, du ønsker.

Jovist kan det være hyggeligt med en jungle af en livlig og vildtvoksende have. Men der er altså ikke meget inspiration og hygge have over sørgelige, faldefærdige havemøbler med rustpletter og afskallet maling. Og udendørslamper og lanterner der står livløst og vugger i takt med vinden, mens diverse krukker og potter pludselig er farveløse grå. Det er jo næsten som taget ud af en gyserfilm, ikke?

MEN… Med lidt ny inspiration til haven, kan du faktisk hurtigt få din hyggekrog i haven tilbage. Du behøver ikke tilmelde dig Henriks Haveservice, ansætte Gartner Grete eller vinde en Have i gave af TV’2. Her får du lidt inspiration til at fatte modet til at bruge kalkmaling udendørs, som en kær kunde har tilladt mig at dele med dig.Mal med kalkmaling udendørs

Tips og tricks med kalkmaling udendørs

Mal gamle krukker, altankasser og potter

En hyggelig hyggekrog i haven er lig med massevis af flotte, farverige blomsterkrukker og potteplanter, hvis du spørger mig. Selvfølgelig indrettet sådan, at der er skabt en sammenhæng. Find alle dine gamle potter, krukker, baljer og spande frem. Både de krakelerede, de rustne, de falmede, og også de kedelige. Eller find nogle billige i genbrugen. Her kan du nemlig igen ty til kalkmaling - vupti, dine blomster krukker er gode som nye. Endda unikke. Du kan male med kalkmaling på både emaljespande, zinkbaljer, keramik, porcelæn og lerkrukker m.v. Hvis du ønsker et flot mønster, kan du nemt lave et flot motiv med stencil. Her kan du se Lisbeths kalkmaling før- og efter billeder. Zink rammen har fået nyt liv med black velvet og klar voks.

Udendørs kalkmaling til krukker, altankasser og potter

Male havemøbler

Står det der rustne cafe-bord eller det gamle havebord gemt væk nede i havehjørnet ? Giv det nyt liv, forny og mal havemøbler med kalkmaling, og giv det en velfortjent solskinsplads.

Her har Lisbeth selv givet havens forsømte bord en kærlig hånd blot ved at kalkmale havebordet. Det ligner jo et spritnyt cafesæt-bord, ikke? Først blev der forsøgt at male bordet med farven Black Velvet og vokset med hvid voks. Resultatet blev et cafebord i blå, flot syntes jeg faktisk personligt, men det var ikke lige Lisbeths oprindelige ønske, hvorfor hun endte med at male det gamle bord endnu en gang - denne gang fik havebordet kalkmaling i farven pearl grey og efterbehandling med hvid voks. Nu skinner det igen og lyser haven op med sin hvide perlemors farve !

Havemøbler malet med kalkmaling udendørs

 

Udendørs kalkmaling til metal borde

Jeg synes bakkeborde og barborde er SÅ smukke og gør sig fantastisk til en hyggekrog i haven - eller to. Har du et rustent, gammelt bakkebord eller barbord, måske endda med fine udskæringer eller krummelurer, så giv det lige en chance til. De fleste ville smide sådan et smukt bord ud, men du kan altså snildt bruge kalkmaling udendørs, såvel som indendørs - og male møbler som er fulde af rust i både jern, støbejern, stål og metal. Her har Lisbeth selv fornyet sit gamle rustne bakkebord ved at male det med sort kalkmaling og afsluttet med voksbehandling - for at gøre det holdbart og modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Her skal du bare huske at lade det stå og hærde i 14 dage før du sætter tunge ting derpå.

Mal et metal bakkebord med kalkmaling udendørs

Inspiration til dine lanterner

Her viser Lisbeth igen et resultat på at du med succes kan bruge kalkmaling til udendørs interiør. Og hvor stor en forandring du nemt kan skabe ved blot at male lanterner fremfor at de ryger på genbrugspladsen. Tip : Du kan også sagtens kalkmale på glas, og / eller bruge en stencil på glasset i lanterne, så skaber du et lysskær i mønstre og farver. Lisbeth har her valgt at male én sort lanterne med farven black velvet og én grøn lanterne i farven mos green. Den sorte lanterne er voksbehandlet i klar voks, og den mos grønne med hvid voks.

Metal og træ lanterner malet med kalkmaling til udendørs

Kan kalkmaling bruges udendørs ?

Det korte svar er JA, det kan den !

Du kan snildt få fornyet og genskabe din hyggekrog i haven, male møbler, krukker eller børnenes legeplads ved at bruge kalkmaling udendørs. Blot husk, at hvis din hyggekrog i haven ikke er overdækket, men er udsat for regn og snavs, og du vælger at male havemøbler m.v., er det vigtigt at du efterbehandler med voks eller lak for at gøre dine møbler mere modstandsdygtige. Det forlænger levetiden. Kalkmalingen er ikke beregnet til at beskytte de forskellige træ sorter mod vind og vejr, som almindelig træbeskyttelse. Den har en åben struktur, som lader den malede overflade i træet ånde. Derfor anbefaler vi altid at anvende møbelvoks eller lak.

Inspiration til haven

Inspiration til haven med kalkmaling til udendørs

Mangler du stadig ny eller mere inspiration til haven ? Og hvad du kan gøre eller male – på ? For at skabe stemning og hygge hjemme i din have. Så har jeg her et par bud på hvad du fx kan gøre :

  • Brug en gammel trappestige i træ som blomstertrappe. Køb evt. en ny træstige, mal og patiner den, så den ser gammel ud.
  • Mal hundehuset, dekorer med en altankasse – vægkurv med sommerblomster.
  • Lav et legekøkken af paller, mal det og lad gerne børnene være med.
  • Sæt armeringsnet fast på en væg, dekorer med inspirerende malede potter til planter eller dine krydderurter.
  • Lav bordplader af almindelige træbrædder, behandl dem blot med brun voks – det giver en fantastisk glød i træet. Find et gammelt understel / stativ og sæt pladen fast derpå. Dekorer bordet med en figur, planter m.m.
  • Måske har du nogle beton figurer ? Husk du kan også bruge kalkmaling til beton ting, de kan males i flotte farver, der passer i din have indretning.

Jeg håber Lisbeths billeder har givet dig lidt ny have inspiration til at genopfriske eller etablere en lækker hyggekrog i haven. For at skabe helheden og varme udenfor så bliv inspireret til de sidste detaljer med produkter til udendørs indretning her.

God fornøjelse! Nyd det.

Relaterede produkter

Dark lavender kalkmaling til træ metal
Delightful plum kalkmaling støvet blomme farve
Hvid kalkmaling naturel white til møbler og vægge
Dusty turquiose kalk maling turkis farve
Sort kalkmaling black velvet
Moss green vintage paint kalkmaling
Vintage tea kalkmaling til møbler og vægge