vaske sengetøj

Vask af sengetøj

Guide til vask af sengetøj.

Mange er i tvivl om, hvordan det nu er med vask af sengetøj. Vi elsker alle følelsen og ikke mindst duften af nyvasket rent og dejlig blødt sengelinned. Men alligevel kan vi alle diskutere disse spørgsmål - Hvor ofte skal man vaske sengetøj ? og ikke mindst hvordan vasker man sengetøj ? Og enige bliver vi nok aldrig, men der er nogle simple retningslinjer vi kan gå ud fra, for derefter at bruge sin sunde fornuft. Selvfølgelig er det jo også forskelligt, hvor meget vi sveder – om man spiser i sengen – nogen har sin hund eller kat med i seng - om nogle i familien er ramt af allergi m.m.

Sengen er et af de steder i hjemmet, hvor vi tilbringer temmelig mange timer og når vi sover udskilller kroppen, sved og døde hudceller. Derfor er det vigtigt, med den daglige rengøring af sit sengetøj og soveværelse – sørg for at få luftet ud og rengør dine sengesæt, dyner og puder hver dag.

Vask af sengetøj guide

Skift af sengetøj

Det anbefales at skifte sengetøj ca. hver 14 dag – allergikere bør gøre det ca. hver 7 dag. Nogen vil sige, at det er rigeligt med vask og skift af sengelinned 1 gang om måneden, så sparer du også miljøet for CO2 og diverse kemikalier, men hvis du vil opretholde en god hygiejne og igen din sunde fornuft, så gør det hver 14 dag.

Hvordan vasker man sengetøj ?

    1. Hvis du ved der er specielle pletter på dit sengesæt, der ikke går af ved almindelig vask - blod eller andet, så skal de spøjtes eller smøres ind med noget pletfjerner.

    2. I vaskemaskinen med alt sengetøjet - dynebetræk, pudebetræk og lagen - husk at sortere dit vasketøj i mørke og lyse farver. Tilsæt et mildt produkt af vaskemiddel - gerne flydende. Brug ikke skyllemiddel, det forringer sugeevnen på dit sengetøj.

    3. Vask af sengetøj skal ske på en temperatur på mindst 60 grader, hvis du vil slippe af med husstøvmider. De høje temperaturer gør desværre det, at det krymper og slider på dit sengetøj, så indimellem kan det godt betale sig at vaske sengetøjet på lavere grader - så du beskytter og bevarer dit sengetøj pænt. Tjek altid vaskeanvisningen på dit sengetøj - ikke alle materialer kan tåle de høje vasketemperaturer.

    4. Tørring af sengelinned udenfor giver en dejlig og frisk ren duft, når du kryber under dynen - mens tørring af sengetøj i tørretumbleren, giver den blødeste følelse og ved høje temperaturer, kan du også her afskaffe husstøvmider.

Følger du disse simple gode råd om vask af sengetøj, så vil du opretholde en god hygiejne og krybe under dynen til en god nats søvn, med god samvittighed og følelsen af velvære. Er det gamle ved at være slidt eller mangler du en god gaveide ? Så ta' et kig på vores udvalg! Sengetøj 140x220 eller dobbeltdyne sengetøj 200x220

Relaterede produkter