kalkmaling gamle møbler

Inspiration til kalkmaling, møbler før og efter

Nu er vi igen landet i krea - hjørnet. En af mine kære kreative kunder har givet mig tilladelse til at dele nogle af hendes mange kreative maleprojekter, hvor hun har malet gamle møbler. I håb om at de kan inspirere dig til lignende ide’er.

For hold nu op, hvor kan maling af møbler, gamle som nye, få et helt nyt liv og en helt anden stil, når først de har fået et lag kalkmaling eller to. Måske kan du finde inspiration til din boligindretning og selv få blod på tanden til at renovere og male dine møbler, genbrugsguld og loppefund.

Du kan nemlig bruge kalkmaling til alle slags møbler, du kan fx både male teaktræ, egetræ, palisander, laminat - mulighederne er mange, næsten alle. Med kalkmaling er der nemlig ingen grænser for hvad du kan male, genopfriske og forny, da det hæfter på stort set alt. Fx glas, metal, stof, keramik og træ.

Her har Lisbeth givet sine gamle møbler et helt nyt liv, alene ved brug af maling og møbelvoks. Se selv de flotte resultater på hendes malede møbler, på før og efter billederne herunder. Og få ny inspiration til kalkmaling projekter til din bolig indretning. Eller følg med her på vores bolig blog, hvor vi løbende opdatere med nye ide'er.

Før og efter billede af skrivebord - malet med kalkmaling.

Skrivebord før og efter billede malet med kalkmaling

Her har Lisbeth malet et gammelt skrivebord i egetræ, som pludselig passer ind i den mere moderne indretning samtidig med at det har bevaret vintage-stil og sjæl. Lisbeth har kalkmalet stol og skrivebord i farven Moss green, efterbehandlet og patineret med Lys brun møbelvoks. Møblerne ser meget lettere ud end før de blev malet.

 

Servante malet med kalkmaling før og efter billede

Fornyet servante

Her ser du hvordan Lisbeth har forvandlet en nostalgisk gammel servante til et ualmindeligt smukt fornyet. Ren nostalgi i moderne forklædning, ikke? Måske denne smukke forvandling kan inspirere dig til selv at turde gå i krig med at male toiletskabe og sengeborde. Lisbet har malet møblet med kalkmalingen dusty green og derefter givet det hvid voks.

Spisebord før og efter maling.

Før og efter billede af spisebord malet med kalkmaling

Den kreative kvinde Lisbeth endte endda også med at male spisebord med kalkmaling i sit sommerhuset. Hvis du selv har gamle, slidte eller kedelige møbler i sommerhuset eller kolonihaven, så er kalkmaling af møblerne altså en billig og nem løsning. Som Lisbeth selv skrev " Spisebordet var enormt grimt med skjolder overalt og jeg havde altid dug på. Nu nyder jeg det rene hvide bord ". Det gamle spisebord blev malet i farven " pearl grey " og efterbehandlet med hvid voks.

 

Lille skabs møbel før og efter maling med kalkmaling

Nymalet lille skab

Her har det fine gamle lille vintage skab fået en moderne opgradering med farven " petrol blue " og warm grey og afslutningsvist fået en omgang hvid voks. Måske har du selv et gammelt møbel eller arvestykke stående i entreen eller stuen? Smid det ikke ud, hvis det kan fornyes og genopfriskes. Du kan nemlig sagtens både male teaktræ, egetræ og palisander møbler - du kan også sagtens male afsyrede møbler med kalkmalingen.

 

Ny malet møbel til entre'en

Hvis du er så heldig at have fået fingrene i en gammel købmandsdisk eller anden antik skuffedarium, kan du modernisere den ligesom Lisbeth. Hun har valgt at kalkmale købmandsdisken i farven " petrol blue " og malet skufferne i farven black velvet. Efterfølgende er købmandisken voksbehandlet med klar vintage voks. Alt efter ønske, kan du også male greb og hængsler, eller udskifte dem med nye porcelæns greb eller købmandsgreb i matchende vintage stil. Hvis du vil bevare den gamle vintage stil, kan du nøjes med at pudse og polere de gamle greb, hængsler mv
Købmandsdisk før og efter malet med kalkmaling

 

Lille møbel bord før og efter maling med kalkmaling

Perfekt næsten nyt lampebord

Hvis du har et lille bord, måske et mørkt gammelt natbord eller sofabord, eller et slidt ikea-møbel, der står i kø til lossepladsen, så vent lige lidt endnu. Et lag kalkmaling gør altså en verden til forskel. Se dog lige hvor attraktivt dette søde lille bord pludselig blev, så snart "uniformen" blev forvandlet fra dyster lilla til at blive hvid, lyst og lækker. Lisbeth har kalkmalet bordet i "pearl grey" og vokset med hvid voks.

 

Forny din bolig med kalkmaling og gamle møbler

Trods dét at Lisbeth, den kreative - kalkmaler skrev:

“Gitte - jeg har jo ikke bevæget mig så meget ud i mange forskellige farver, da jeg jo kun køber lige den maling og voks, jeg skal bruge. Derfor er det jo meget den samme maling og voks, jeg har brugt".

Så hersker der vist ingen tvivl om hvilken forandring du kan skabe i din boligindretning med kalkmaling møbler. Uanset farve og møbel.

Mere inspiration til malede møbler

Jeg håber du har fået en masse inspiration og blod på tanden til at forny din boligindretning inkl. boligtilbehør med noget så smart, nemt og billigt som at male møbler med vintage kalkmaling. Ligger du inde med billeder af møbler før og efter maling, så er du velkommen til at sende dem til mig. Send til gitte@egesgave.dk

Fandt du ikke nok inspiration her? Eller kan du bare ikke få nok? Så er dette blogindlæg måske noget for dig: " male gammel kommode " eller her hvor Lisbeth viser hvordan hun bruger kalkmaling udendørs.

Produkter til fornyelse af møbler og interiør

Alt kalkmaling her

Maling og tilbehør

Masse af kalkmaling og diverse tilbehør til dine male projekter.

Kalkmaling lige her
Køb kalkmaling væg

Væg maling

Har du mange møbler du skal male eller skal du male en hel væg

Se kalkmaling væg her
Maleskabeloner

Maleskabeloner

Lav sjove møbler, vægge eller dåser med stencils til maling og dekororation.

Find maleskabeloner her
Find møbelvoks her

Voks til møbler

Beskyt og patiner dine malede møbler med voks i klar eller med farver.

Find møbelvoks her