JULEGAVER BYTTES TIL OG MED D. 15 JANUAR 2024
Påskepynt diy du selv kan lave til påske

Påskepynt DIY 2023

Når påsken er lige om hjørnet betyder masser af påskepynt og stemning i hjemmet. Hvis du gerne vil skabe en unik og personlig påskeudsmykning, så er der masser af måder at gøre det på. I dette blogindlæg deler vi nogle kreative og inspirerende idéer til, hvordan du kan lave dit eget påskepynt diy 2023 og tilføje lidt ekstra charme til din bolig. Der er masser af sjove og kreative måder til at lave dit eget påskepynt på og det behøver ikke at koste en formue. Så tag de materialer du har og slip din indre kreativitet løs!

Herunder kommer vi ind på diy påskepynt lavet med papir, kalkmaling, papmache, stof og sidst men ikke mindst, naturlige materialer.

Lav påskepynt diy med kalkmaling - Fit 2000x2000

Sådan laver du påskepynt, malet med kalkmaling

Påsken er en perfekt tid til at tilføje lidt farve og sjov til dit hjem. Kalkmaling kan bruges på en række forskellige måder og er en fantastisk måde at skabe sjove, farverige og nemme påskeprojekter på. Her er nogle tip til, hvordan du kan bruge kalkmaling til at sprede påskestemning i dit hjem. Kalkmaling er en nem måde at forvandle gamle genstande til noget nyt og unikt.

Hvis du har nogle gamle påskeæg eller søde påskefigurer, kan du male dem mad kalkmaling for at opdatere deres udseende. Og hvis du vil være ekstra kreativ, kan du også lave din bolig mere sjov med små hyggelige påskebeskeder på påskeæg eller endda på vinduerne i dit hjem. Bare rolig, det er nemt at fjerne igen!

Inspiation til påskeæg malet med kalkmaling og med forskellige mønstre både af papir og malede - Fit 2000x2000

Sådan maler du påskeæg

Mal påskeæg med kalkmaling i forskellige farver og dekorer dem med mønstre eller brug stencils. Du kan også bruge kalkmalingen til at skrive påskehilsner eller navne på æggene for at gøre dem personlige og unikke. Malede påskeæg er flotte til enhver dekoration. Uanset om det er til ophæng eller dekorationer med blomster, lys eller figurer. De personlige med navne på kan bruges på påskebordet som bordkort eller du kan lave nogle med små beskeder, citater eller andet sjov, der måske kunne starte en leg til påskefrokosten.

Du kan bruge forskellige teknikker såsom at male æggene, dyppe dem i farvet vand eller dekorere dem med forskellige hobbyartikler som glitter og perler. Ved at lave dine egne påskeæg kan du skabe en unik og personlig pynt, som vil tilføje ekstra charme til dit påskebord eller hænge op i dit hjem. Se denne video med hvordan du laver smukke kobber inspirerende påskeæg med kalkmaling. Lige her. Hvis du ligesom jeg, får lyst til at komme i gang med at male smukke æg til påske, ligesom dem i video'en. Så har de brugt disse farver 4 farver af kalkmaling:

 1. Dusty Turquiose
 2. Black velvet
 3. Warm Brown
 4. Bronze maling

Lav en kreativ påskekrans

Brug kalkmaling til at male æg i træ eller andet dekorativt materiale og sæt dem på en krans. Det kan være en krans af grene, halm eller måske du har en i metal. Du kan bruge en krans i en farve der matcher dit interiør for at skabe en sammenhængende påskeudsmykning. Husk – du kan også male kransen hvis den trænger til en opfriskning.

Mal vaser og urtepotter

Kalkmaling kan også bruges til at dekorerer dine påskeblomster. Mal enkle design eller mønstre på små eller store urtepotter for at skabe et pift af påske i indretningen. Eller mal nogle gamle vaser i smukke lyse pastelfarver eller med påskeinspirerende mønstre. Har du ikke nogle gamle urtepotter og vaser du vil male på? Så kan du finde masser i genbrugsbutikker og på loppemarkeder til næsten ingen penge. Denne DIY påskedekoration vil tilføje en hjemmelavet følelse til dit hjem og vil være en fantastisk samtalestarter. På billedet herunder er brugt blonde og hare ornamenter i gummitræ der er limet på og derefter malet.

dekorative-påskeharer-limet-på-en-æske-og-en-kande-malet-med-kalkmaling- - Fit 2000x2000

Lav en påske guirlande

Brug kalkmaling til at male og dekorere æg, kyllinger eller påskeharer. Find nogle skabeloner online og klip dem ud i karton. Mal på begge sider og lad dem tørre. Nogle skabeloner vil være egnet til at lime fjer eller andet sjov på. Saml dem sammen på en snor for at skabe en påskeguirlande, som du kan hænge op over spisebordet eller i vinduet og nyde i dit hjem.

I alt er kalkmaling en fantastisk måde at skabe påskeprojekter på i en række forskellige former og farver, for at få et farverigt og unikt udtryk. Ved at tænke kreativt og bruge kalkmaling kan du sprede påskestemning og skabe en varm atmosfære i boligen. Med kalkmaling og alle de tilhørende produkter, er der nemlig stort set ingen grænser for hvad du kan male, genopfriske og forny.

DIY påskepynt med papir

Papir er et nemt og billigt materiale, der kan bruges til at lave en række forskellige påskepynt. Du kan klippe påskeæg, kaniner, kyllinger, guirlander og meget mere ved hjælp af papirmønstre eller ved at klippe ud fra dine egne designs. Du kan også væve / flette små papirkurve eller punge, der kan fyldes med små chokoladeæg eller andre lækre godbidder. Lav en påske godtepose til de helt små gæster, med simpelt papir og pynt dem med silkepapir, glitter, fjer og bånd. Fuldend dem med fyld af forskellige påskegodter som slik, chokoladeæg og små legetøjsgenstande. Jeg er sikker på at de vil være én succes. Flot er det også med papirblomster. Lav smukke blomster af farvestrålende papir og sæt dem i små vaser eller hæng dem op som dekoration.

DIY påskepynt af og med papir, blomster og papirklippede påskeæg til pynt - Fit 2000x2000

Sjove projekter med papmache

Papmache er en anden sjov og nem måde at lave hjemmelavet påskepynt på. Du kan lave store eller små papmache æg, som du kan male og dekorere eller du kan forme papmache til små kaniner, kyllinger og andre påskefigurer. Det er en god ide at tage en gammel avis og bruge dem som fyld når du laver papmache, så det ikke bliver helt så dyrt. Papmache er en fantastisk måde at skabe påskefigurer og æg på. Brug gamle aviser og papir til at lave fyld til dine figurer og saml dem med lim eller tapetklister. Det er også en god måde at genbruge materialer på og spare lidt penge. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan lave med papmache. Find designs og skabeloner online på de forskellige sociale medier. Pinterest er en af mine favoritter når jeg søger inspiration.

Kreative ideer med stof

Stof er en anden sjov måde at lave påskepynt på. Du kan sy og lime små stofkaniner, æg eller blomster, der kan hænge fra grene eller placeres på dit påskebord. Du kan også bruge en række forskellige farver og mønstre for at gøre det mere festligt, livligt, sjovt og varieret. Hvis du er god til at sy, kan du endda lave små påskepynte genstande til at give som gaver til familie og venner.

Påskeæg af stof:

Skær dobbelt lag af geometriske former, som cirkler eller firkanter ud af forskelligt stof i forskellige farver og mønstre. Sy langs kanterne undtagen toppen fyld ægget med vat eller andet fyld og sy det sammen. Påskepyntede ting: Lim små stofkaniner eller andet stof påskepynt på vaser, urtepotter.

Påskepynt lavet i stof, kaniner, harer og kyllinger - Fit 2000x2000

Ide'er til påske med naturlige materialer

Endelig kan du bruge en række naturlige materialer til at lave påskepynt. Du kan tage naturen ind i dit hjem ved at bruge små kviste, mos eller græs til at dekorere påskebordet eller skabe småscener. (stilleben) Og hvis du vil komme tættere på naturen, kan du også male på naturlige æg, som du kan bruge til pynt.

Påskeæg dekoreret med naturlige materialer

Kog hvid eller brune æg, tør dem af og dekorer dem med små grene, lavendel, mos eller andre naturmaterialer. Brug lim til at sætte det fast med på æggene.

Påskefigurer

Lav små påskefigurer af gren, mos eller græs ved at binde eller lime dem sammen med tråd eller lim. Du kan også anvende små grene, sten, kogler eller blade til små fine figurer.

Påskegræskar

Hvis du har nogle små græskar kan du lave påskegræskar ved at male dem i lyse farver eller påskefarver og tilføje små ansigter eller anden påske dekoration med kalkmaling. Disse græskar kan bruges som dekorationer både indendørs eller udendørs.

Blomsterarrangementer inspirerer

Brug naturens skønheder til at dekorere dit hjem med forskellige blomster. Brug gerne masser af de fine forårsblomster i rigtige påskefarver som gul, grøn og lilla og skab et farvestrålende og festligt påske arrangement til påskebordet.

Krans i naturlige matrialer gæslinger og blomster med hare og æg i matchende farver - Fit 2000x2000

Skab ekstra glimmer og glans på din påskeudsmykning

Hvis du vil tilføje lidt ekstra glimmer og glans til påskepynten. Så kan du bruge folie eller metallic maling. Du kan male med metallic kalkmaling eller bruge selvhærdende møbelvoks med glimmer, som fx perlemors voksen på dine påskeæg eller påskefigurer og skabe et ekstra festligt look. Folie kan også bruges til at skabe glimmer og glans på dine påskeprojekter, og det er en nem og sjov måde at tilføje ekstra dekoration på.

Hvilke farver er traditionelle til påskepynt?

Når det kommer til påskepynt, er der bestemt nogle farver, der er mere traditionelle end andre. De mest almindelige farver er pastelfarver som lyserød, blå, lilla og gul. Disse farver symboliserer forårets friske begyndelse og kan tilføje en lys og glad stemning til dit hjem. Derudover er grøn og hvid også populære farver, da de repræsenterer håb og renhed. Så lad os sprede påskeglæde med disse traditionelle farver og dekorere vores hjem på en kreativ måde!

Hvilke ideer er så gode til diy påskepynt?

Hej påske-fans! Hvis du leder efter nye måder at dekorere dit hjem til påske på, så er DIY-påskepynt en sjov og kreativ måde at gøre det på. Her er nogle flere ideer, som du kan prøve og du kan sagtens lave meget af dette påskepynt sammen med børnene.

 • Bag påske cookies. Brug små cookie cutters til at lave påske inspirerende figurer og dekorer med glasur og farverigt krymmel.
 • Så karse i æggebakker og brug dem direkte i serveringen på påskebordet.
 • Dekorer påskeæg: Mal påskeæg i forskellige farver og dekorer dem med mønstre, stencils, glitter og perler. Du kan også bruge naturlige farvestoffer som rødbeder eller gurkemeje for at få forskellige farver, dyp dem blot i det farvede vand.
 • Mal harer, kyllinger eller påskeæg på små figurer af træ, ler eller papmache.
 • Dekorer dine planter og blomster med små påskeæg eller mal potterne i festlige farver og mønstre.
 • Lav en krans med grene og dekorer den med påskeæg, blomster og pynt.
 • Du kan også bruge æggeskaller til at lave små påskekurve eller dekorere en påskekrans.
 • Lav farverige guirlander af papir eller stof og hæng dem op som dekoration.

Med disse kreative og inspirerende idéer kan du skabe en varm og hyggelig påskestemning i dit hjem. Ved at bruge din fantasi og kreativitet kan du lave flot diy påskepynt, som vil sprede glæde både til dine gæster og dig selv. Og det bedste af det hele er, at du kan lave alt dette på en miljøvenlig måde ved at genbruge materialer og undgå spild. Ved at bruge materialer, som papmache, stof og kalkmaling, kan du skabe et farverigt og sjovt udtryk til din påskeudsmykning, som både børn og voksne vil nyde. Så hvorfor ikke tage udfordringen op og skabe din egen personlige påskeudsmykning i år?

Husk, at påsken ikke kun handler om dekorationer og pynt, men også om at fejre forårets komme og nyde tiden med familie og venner. Så tag dig tid til at lave noget kreativt og hyggeligt, men husk også at slappe af og nyde påskedagene sammen med dem, du holder af. Vi ønsker dig en glædelig påske!