Soveværelse tekstiler inspiration og ideer på 10 lækre tekstiler til soveværelset

Soveværelse tekstiler

Du kender det og du har det, ligesom jeg! Tekstiler i soveværelset. Og der er intet nemmere end at friske op og forny i soveværelset med nye tekstiler. Det kan være noget så simpelt som et nyt sæt sengetøj eller et par nye puder i flotte farver oven på sengetæppet. Ensfarvet tekstil, med striber, tern, blomster eller andre mønstre kan være med til at afspejle din personlige stil i indretningen. Få ideer og ny soveværelse inspiration til hvordan du billigt kan pifte din soveværelsesindretning op med smukke tekstiler på en nem og god måde. Der er selvfølgelig mange muligheder men du kan finde lækre tekstiler til soveværelset som passer ethvert budget, stil og behov. Her får du et par bud på hvilke boligtekstiler du kan bruge i dit soveværelse.

Det vigtigste for at skabe en god nattesøvn er dyner og hovedpuder. Skal det være en tung eller let dyne, almindelig størrelse eller ekstra lang (220 cm.) dobbeltdyne eller enkeltdyne? Hovedpude med fjer eller af skumgummi? Når du har taget stilling til dette er det næste skridt sengetøjet.

Ideer til sengetøj

Når det kommer til tekstiler på soveværelset, er det første man tænker på ofte sengetøjet. Det er selvfølgelig ikke uden grund - for det er en af de mest basale tekstiler i soveværelset udover dyne og hovedpude. Men hvad er et hyggeligt og lækkert soveværelse også uden et flot sæt sengetøj? Du kan finde sengesæt i alle mulige materialer, farver og mønstre - alt afhængig af hvad du bedst kan lide. Udover at farver og design gerne må passe sammen med resten af indretningen, vil vi også gerne have det lækkert blødt og komfortabelt. Sengesæt findes i flere størrelser, både til enkelt- og dobbeltdyne, i almindelig længde og med ekstra længde. Når den rigtige størrelse er valgt er det vigtigste er at du går efter sengetøj i det materiale der giver dig en god og behagelig nattesøvn. Nogen sveder meget og skal derfor nok ikke lige vælge flonel sengesæt. Fryser du meget? Er flonel måske det rette for dig.

Bruger du ikke sengetæppe! Så gå efter sengetøj, hvori der er nogen af de andre farver du har i soveværelset. Fx har du en grøn væg? Så kunne det være et sæt med tern i grønne og blå farver! Eller har du en lyserød kommode så kunne det være et sengesæt med lyserøde prikker eller striber. Har du mørkeblå rullegardiner så kunne valget falde på et sæt i ensfarvet mørkeblå. O.S.V. Gå på opdagelse i alt vores sengetøj her – der er noget for enhver smag.

soveværelse tekstil inspiration til flotte sengesæt - Fit 2000x2000

Sengetæppet sætter prikken over i’et

Et smukt sengetæppe kan gøre en stor forskel i indretningen. Det kan være med til at give en hyggelig og afslappende atmosfære i rummet. Det er også detaljen, som kan sætte prikken over i’et på ethvert soveværelse, da det jo fylder rigtig meget i soveværelset. Måske i en lækker farve som kontrast til vægfarven med et par puder oven på sengetæppet i samme farve som dine vægge. Muligheder er mange når det kommer til indretning med tekstiler. Har du en stor seng så sørg gerne for at sengetæppet er endnu større og meget gerne dækker helt ned til gulvet. Det giver en god ro i indretningen. Elsker du den romantiske indretning vil et blomstret sengetæppe være et bærende element i stilen. Er du mere til det minimalistiske look så vil jeg klart anbefale et ensfarvet sengetæppe i en rolig farve der matcher resten af rummet. Find inspiration i vores lækre sengetæpper her

Indret med flotte Sengetæpper i soveværelset - Fit 2000x2000

Plaider i soveværelset

Har du enkeltseng eller en hyggestol hvor du læser en god bog i dit soveværelse? Så kan du med fordel bruge en plaid eller et vattæppe. De findes i mange forskellige materialer, designs og farver - så det er ikke svært at finde en der passer til din indretning. Indret blot med en plaid tilfældigt i stolen, det skaber en hyggelig effekt og så har du altid et ekstra tæppe ved hånden. Plaider der minder om gammeldags vattæpper kan bruges som sengetæppe over en enkeltseng, gæstesengen eller som en tynd dyne en varm sommerdag. Disse findes i et utal af forskellige mønstre og farver og er ofte lavet i bomuld. Se fx de populære Ib Laursen vattæpper, de er så fine og kan bruges både som plaid, tynd dyne, beskyttelse af sofa, på terrassen eller til skovturen.

Inspiration til plaider og vattæpper i soveværelset - Fit 2000x2000

Inspiration til Puder

Puder er et must-have tekstil i soveværelset. Brug dem som pynt på sengen eller hyggestolen, som gavlpuder i sengen når du skal slappe af foran fjernsynet. Puder kan være med til at give dit soveværelse den helt rigtige stemning. Puder er ikke blot tekstiler til soveværelset, men de er også essentielle for at få den helt rigtige hygge. Derudover kan puderne bruges til at skabe et personligt udtryk i dit soveværelse, den sidste lille detalje i indretningen. Du kan finde puder eller pudebetræk i alle mulige farver, størrelser og materialer - alt efter hvad din stil skal afspejle.

Bruger du sengetæppe over dobbeltsengen? Er det også en god idé at have nogle puder, der passer til i farve og stil. Mix dem gerne i forskellige størrelser, nogle med motiv eller blonder og andre ensfarvede. Det giver et varmt og hyggeligt udtryk og det må gerne se ud som om de er lagt i stilleben, lidt tilfældigt på sengen. Se vores udvalg af puder og pudebetræk her.

Ideer til brug af puder i dit soveværelse - Fit 2000x2000

Skab hygge med tekstiler i din soveværelsesfarve

Måske har du lyserød eller lyseblåt soveværelse? Skab stilen i indretningen efter hvilken farve du har. Du kan enten indrette med tekstiler i samme farvenuance eller bruge smukke kontrastfarver. Udover at skabe hygge, sætte dit personlige præg så holder nogle af de forskellige tekstiler, os jo dejligt varme i vinterhalvåret.

Står du over for en renovering af dit soveværelse eller du bare trænger til at få malet væggene. Så tænk på dine tekstiler i soveværelset allerede inden du vælger farven på malingen. Har du allerede nogle tekstiler farven skal matche til? Fx et sengetæppe, gulvtæppe eller gardiner. Eller går du all in – og fornyer alt i rummet?

Harmoniske blide farver kombineret med naturlige materialer skaber en god og rolig atmosfære. Blomstrede, mønstrede og farverige tekstiler skaber liv og er en dekoration i sig selv. Ved at vælge farver og motiver ud fra det, du gerne vil have mere af. Kan du trække lys, balance, ro eller liv, romantik og energi ind i soveværelsesindretningen.

Soveværelse i rå, romantiske eller nordisk stil

Soveværelset er stedet, hvor du sover, slapper af og lader op til en ny dags gøremål. Kun med valg af de rigtige tekstiler, kan du sætte din personlige præg på soveværelset, så det afspejler netop din stil. Tekstiler kan være med til at give dit soveværelse den helt rigtige stemning. Du kan f.eks. vælge grove tekstiler i en rå og industriel stil, hvis du ønsker et rustikt udtryk. Hvis du derimod foretrækker en mere romantisk indretning, så kan tekstiler med bløde former, blomster, blonder og fine detaljer være noget for dig. En nordisk stil kendetegnes ved rene linjer og simple mønstre. Her bruges ikke blomstrede mønstre som i den romantiske stil. Tekstiler i en nordisk stil er ofte af bomuld og i bløde matte farver.

Hvis du ikke ved, hvilken tekstil der skal vælges til netop dit soveværelse. Så er det en god idé at starte med at se på de andre tekstiler, som allerede er i rummet. Er det f.eks. et tæppe i rå uld eller et par puder med bløde former? Dette kan give dig et hint om, hvilken tekstilstil der passer bedst til dig og dit hjem. Husk at tekstiler er mere end blot sengetøj og puder – tekstiler kan være detaljer såsom gardiner, kludetæpper, rullegardiner eller pynteting.

Tekstiler er med til at give dit hjem den helt rigtige stemning. Indretning af soveværelse med lækre boligtekstiler giver en hyggelig atmosfære og bringer varme ind i rummet. Tekstiler er ikke kun pyntegenstande – de kan gøre en stor forskel for din indretning, både rent visuelt og praktisk. Og hvis du er træt af at se det samme i soveværelset igen og igen. Så er fordelen at tekstiler let og ofte billigt, nemt kan fornyes.

Som lovet får du her et bud på 10 lækre soveværelse tekstiler. Alle har helt klart vores anbefaling. Igen drejer det sig jo om indretnings stil, farveønsker og smag. Men måske du kan bruge det som inspiration til din soveværelsesindretning. Klik på pilen for at se alle 10 forslag .