Indret med årtes farve 2020

Indret med årets farve 2020


Går du efter en top moderne boligindretning ?

Så er det på tide at du bliver venner med årets farve 2020 i din boligindretning. Hvad årets farve 2020 er, spørger du så? Jo, det skal jeg sige dig! For jeg er vild med den ! Årets farve er nemlig BLÅ. Wuhu, en fantastisk farve, ikke ?

Her på kontoret klapper vi i hænderne over at det lige præcis er BLÅ, der er kåret som årets farve 2020 blandt alle farvetrends. Netop fordi blå er en vidunderlig klassisk og nem farve at bruge i boligindretningen.

Årets farve 2020 blå - Fit 2000x2000

Gå all in med årets farve 2020

Hvis du er totalt med på den blå bølge af årets farve 2020, så kast dig endelig ud i bølgerne ved at kalkmale en helt blå væg - gerne flere i farven royal blue. Eller mal loftet i soveværelset blå, som giver fornemmelsen af himmelstrøg og stjernehimmel. Du kan også kaste dig ud blå fliser i køkkenet eller badeværelse - prøv evt. kalkmaling på fliser.

Er du ikke til det kreative malergrej, så bare rolig. Mindre kan altså gøre det. Du kan med fordel forstørre og forstærke en blå indretning med boligtilbehør i blå nuancer med en god størrelse. Og derudover også bruge det på store overflader - fx blå gulvtæpper, blå plaider eller blå plakater, kunst eller vægdekoration på væggene. Hvis du synes det er lige i overkanten, kan også snildt være med på årets farvetrends ved at indrette med små blå ting til hjemmet.

Inspiration til boligtilbehør i årets hotteste farvetrends !

Soveværelse i blå nuancer

Blåt boligtilbehør til soveværelset anno 2020

Et blåt soveværelse virker afdæmpende, afslappende og beroligende. Og hvad er bedre end at hoppe roligt og afslappet ind i drømmeland ? Her kan du med fordel bruge...

 • Sengetøj
 • Sengetæpper
 • Plaider, vattæppe og puder
 • Blå glas lysestager, fyrfadsstager, lamper og kurve

Badeværelse med et blåt skær

Blå badeværelses indretning

Et blåt badeværelse giver en frisk, let og ren atmosfære. Lige hvad vi har brug for fra morgenstunden, ikke? Blå på badeværelset giver samtidig en mild og beroligende effekt, hvilket er værd at overveje da de fleste af os oplever morgenstress på badeværelset. Et blåt badeværelse i varme nuancer, særligt med et strejf af grøn eller turkis, giver en skøn tropisk stemning, både af hav og regnskov. Skab nemt stemningen med...

 • Badeforhæng
 • Håndklæder og gæstehåndklæder
 • Sæbedispenser, tandkrus, sæbeskåle og toiletbørsteholdere
 • Fyrfadsstager i glas og kurve til opbevaring

Stue i årets farve

Årets farve i stuen

En blå stue giver en følelse af dybde, komfort og hygge, hvilket lige præcis er det de fleste af os bruger stuen til. Samtidig kan blå fremme kommunikation og samarbejde, og alt efter om samværet og samtalerne foregår i køkken eller stue, kan blå være en fordel at indrette med her.

 • Blå glas lysestager og fyrfadsstager
 • Flettet kurv i søgræs
 • Bordløber
 • Emaljeskilt
 • Plaider og vattæpper

Blåt køkken anno 2020

Årets farve 2020 til køkkenet

Blå i køkkenet er lig med orden og renhed. Lidt ligesom badeværelset. Samtidig kan blå indretning i køkkenet give en ambitiøs og eksperimenterede atmosfære. Og skabe fokus og klarhed. Blå i køkkenet giver også en fornemmelse af en bæredygtig indretning. Laves der lektier i køkkenet, ville jeg klart fokusere på blå indretning, da det kan have en motiverende indvirkning i det blå symboliserer inspiration og lethed, og dét at være pligtopfyldende, ambitiøs og effektiv.

 • Viskestykker
 • Håndklæder
 • Karklude
 • Grydelapper
 • Servietter
 • Dækkeservietter og duge til spisebordet
 • Sjove metalskilte
 • Flødekander, skåle og tallerkener

Blå kontor

Hvis du har hjemmearbejde, kan du med fordel indrette et blåt kontor kontor, da blå hér skaber rum for fordybelse, intelligens og effektivitet. Blå indretning er desuden attraktivt på kontoret, da farven kan fremme koncentrationen og ambitiøsiteten.

 • Kalkmaling
 • Emaljeskilt
 • Blå opslagstavler med kalkmaling

Blå sommerhus stemning

Blåt til sommerhus stemning

Når jeg tænker på indretning af sommerhus, er blå den første farve der kommer til mig. Lyseblå er nemlig lig med ferie- og strand stemning. Mine tanker ledes altid hen på lune sommeraftener på terrassen, med aftentur ved vandet, med bare tær i sandet, mmh… Blå nuancer, både lyse og mørke, er fantastisk til dig der går efter en maritim indretning. Det er jo ikke for sjov, at blå er lig med vand og havet, vel ?

Hvilken farve blå skal du vælge?

Mørkeblå nuancer

I indretningen giver dybde og kant til rummet. Et eksklusivt, elegant og luksuriøst look - selvfølgelig er der en mening bag navnet Kongeblå ;-)

De mørkeblå toner tilføre rummet en dramatisk, magisk og eventyrlig ( jeg tænker straks Narnia og Harry Potter ) stemning i rummet. Mørkeblå er samtidig intens og kraftfuld, og kan give en hyggelig og komfortabel atmosfære og bringe lidt tyngde og balance i rum med meget højt til loftet. Mørkeblå i soveværelset giver hulestemning, og et strejf af intense, udforskende og eksperimenterende vibes.

Lyseblå indretning

Bringer lys, lethed og luft til rummet. Mild og blid atmosfære. Sandhed og transparens, rummelig og åben atmosfære.

Lyseblå toner kan give en særlig uhøjtidelig og harmonisk fornemmelse. Egentlig lidt uskyldig, og alligevel blot naturlig og neutral. Lyseblå er også lig med forårs, ferie, og strand stemning.

Lyseblå i boligen
Mørkeblå i indretningen

 

Støvet blå

I indretningen giver en mixet stemning af de to ovenstående. Støvet blå indretning giver særligt en jordnær, rolig og stabil fornemmelse. En afbalancerethed.

Kølige nuancer af blå:

Kølig blå nuance vil få rummet til at virke større og mere luftigt.

Tip: Hold igen med de kølige toner, hvis din boligindretning i forvejen er det. For at afbalance den kolde og kliniske stemning, kan du bløde rummet op med møbler og interiør i naturmaterialer som træ, bambus, siv, rattan, søgræs og bast. Du kan evt. også bløde en kold indretning op og skabe varme med keramik og ler pynte ting til hjemmet. Eller med interiør som plaider og tekstiler,  lette kurve, urtepotter i søgræs, lyskæde eller et emaljeskilt i træ.

Varme nuancer af blå:

Varme blå nuancer giver hyggelig og intim hule stemning.

Her kan du skabe kant din indretning ved at vælge elementer og materialer i metal og zink, som kan give et rent og mere skarpt udtryk til den lidt mere intense indretning. Du kan også gå efter glasting til hjemmet, idet glas giver lys, luft og lethed til det varme. Brug fx zinkpotter, sølv og glasting til hjemmet.

Indretning med årets farve 2020

Kombiner flere nuancer af årets farve 2020

Du skal ikke være bange for at bruge flere blå farver sammen. Når du sammensætter flere forskellige blå lysestager eller blå tæpper og puder, skaber du faktisk slet ikke rod og forvirring som du måske tror. Tværtimod skaber du på en og samme tid liv og harmoni, fordi alle de blå nuancerne giver spil til hinanden. Ligesom havet og himlen - der føler du jo heller ikke rod og irritation, når du ser alle de blå nuancer sammen, vel ? Tværtimod.

En farvelade af glæde med årets farve

Er du slet ikke bange for farver ? Så får du fuld smæk på farveladen, ved at bruge en kontrastfarve. Gå fx på jagt efter nuancer i gule, orange eller røde ting til hjemmet. På den måde fremhæver du ikke bare den smukke blå, men også også de røde ting til hjemmet. Selvom begge farver er vilde, harmonerer de faktisk rigtig godt sammen. Ta' et kig på denne side indret med farver og find din yndligs kontrast farve.

Når du tilføjer et strejf af årets farve 2020 til din boligindretning, skaber du balance i rummene. Fordi blå afbalancerer og afstemmer de andre farver - enten ved at fremhæve eller neddæmpe. Hvilket skaber harmoni i din boligindretning og giver dit rum kant og personlighed. Du kan også male gamle møbler med kalkmaling i blå. Eller lave en hjemmelavet knage række til entreen i blå, eller opslagstavle.