JULEGAVER BYTTES TIL OG MED D. 15 JANUAR 2024
Juleborddækning inspiration her

Juleborddækning

Inspiration til Juleborddækning

Skal du snart være vært eller værtinde for årets julemiddag? Så er det tid til at tænke på at skabe den perfekte juleborddækning! Julen er en magisk tid på året, hvor vi samles med familie og venner for at fejre og dele glæde. Et af de mest betydningsfulde øjeblikke i denne festlige sæson er uden tvivl julemiddagen. Og hvad er en julemiddag uden et smukt dækket julebord. Lad os udforske nogle ideer og inspiration til at dække et uforglemmeligt julebord. Uanset om du er til det klassiske look eller foretrækker julepynt i nordisk stil, når du pynter dit bord. Så er der masser af inspiration og idéer at finde til at skabe den smukkeste julestemning på dit bord. Fra juledug og dækkeservietter til dekorative juledekorationer og lys - mulighederne er mange. Giv dig selv og dine gæster en uforglemmelig oplevelse med en borddækning, der emmer af hygge og juleglæde. Læs med her og lad dig inspirere til at skabe den perfekte juleborddækning!

Hvad skal du bruge til et smukt dækket julebord?

Udover det sædvanlige service, tallerkener, bestik, fade O.S.V. - Så skal der noget smukt bordpynt til. Det kan være julepynt og en eller flere dekorationer alt afhængig af hvor stort dit julebord skal være. Levende lys eller lyskæder er et must - det skaber den helt rigtige hygge stemning. Og så er der de klassiske juletekstiler som juledug, juleservietter eller dækkeservietter og måske bordkort - alt som du ønsker at bruge.

Start med at finde dit underlag! Skal du have en juledug, dækkeservietter eller vil du dække direkte på dit spisebord? Elsker du at overpynte dit bord? Er det nemmest på et ensfarvet underlag. Så her ville jeg gå efter en ensfarvet dug, måske rød eller hør farvet. En der kan bruges igen år efter år.

Pynt, juletekstiler til den perfekte borddækning til jul - Fit 1200x1200

Er du ikke så vild med for meget pyntning? Så kan du vælge en dug med nisse mønster eller en ensfarvet dug hvor du med dækkeservietter eller en julebordløber ned langs bordet, skaber den sødeste julestemning på bordet. Her behøver du ikke så meget andet pynt, måske blot et par lys, blomster eller glas med lyskæder på bordet.

Har du et aflangt spisebord, ser det super godt ud at lave en bramme, som er at pynte ned midt langs bordet. Det gør juleborddækningen overdådig og fyldt med stemning og guf for øjet!

Start med de gennemgående ting som granranker, lærkegrene eller hvad du vælger som pynt. På et af billeder kan du se et langt smalt spejl, jeg fandt i gemmerne som blev min base for julebordpynten. Dernæst det store pynt, er der mange af de samme ting, fordeles de ned langs brammen. Når det er arrangeret er det nem at finde de huller hvor du syntes der mangler lidt julepynt eller andre småting.

Hvordan dækker jeg et smukt julebord - Fit 1200x1200

Hvilke farver skal jeg bruge til julebordet?

  1. Traditionel juleborddækning i klassisk rød og grøn

Ingenting siger "jul" som de klassiske røde og grønne farver. Den mest brugte julefarve kombination. Rød og grøn symboliserer julens traditionelle farver. Brug en rød dug og tilføj røde og grønne elementer som servietter, julekugler og måske en krans midt på bordet. Husk de små dekorative detaljer, som pynt ved hver enkelt kuvert. Det kunne evt. være en lille gren af kristtjørn bundet smukt om stofservietten til hver en gæst. Brug lysestager med julerøde lys for at tilføje varme og hygge til bordet. Perfekt til en traditionel og festlig julebordsdækning.

juleborddækning i klassisk rød - Fit 1200x1200

  1. Glimmer og glans med guld

For dig, der ønsker at tilføje guldstemning til julemiddagen. Det skaber en luksuriøs og glamourøs stemning. Brug en sort, mørk grå eller en mørkerød dug som basen og tilføj julebordpynt som guldbestik, glitrende servietringe, gyldne dekorationer og guld julekugler. Tænd nogle stearinlys i guld farve for at tilføje ekstra luksus. Guld kan tilføje en stemning af elegance til din julemiddag.

guld og glimmer i julebordpynten - Fit 1200x1200

  1. Naturinspiration - julebord i naturlige toner

Bring lidt af naturens skønhed ind i dit hjem med en naturinspireret julebordsdækning. Lad det meste af dit udvalg af pynt, være af naturens farver og materialer. Brug træplader som underlag på dine dekorationer, fyld dem med grankogler, kanelstænger og grangrene. Dette farvevalg skaber en rustik og hyggelig atmosfære. Rustikke servietringe og enkle hvide tallerkener fuldender dette naturlige look. Hertil ville jeg vælge smukke grønne bloklys, grønne stofservietter og evt. supplere pynten med et par juletræer, lavet i træ, smuk anrettet på julebordet.

Naturinspireret juleborddækning - Fit 1200x1200

  1. Minimalistisk skønhed - vinterhvid borddækning

For dem der foretrækker en mere enkel og minimalistisk tilgang, kan du vælge en hvid eller elfenbens farvet dug som base. Tilføj enkle, elegante hvide tallerkener og glas med enkle linjer. Måske tilføje et strejf af farve med blå servietter. Dette farvevalg skaber en elegant og minimalistisk julebordsdækning. Dekorer smukt med hvide engle, lysestager i klart glas og evt. et par små juletræer pyntet med hvidt kunstigt sne. Eller anret små juledekorationer ned langs midten af bordet. Fyld dem med grønt drysset med kunstigt sne, orkideer, hvide juletræskugler måske med lidt guld eller sølv glimmer og nogle smukke hvide fjer. En enkel og ren farvepalet til bordet.

  1. Blå og sølv på bordet

En kølig og forfriskende farvekombination. Brug en blå dug som baggrund, dæk evt. med det musselmalede service og tilføj sølvdetaljer som servietringe, bestik og glas med sølvkant. Sølvstager med blå lys og lav juledekorationer hvor du tilføjer blå hyacinter, et mix af sølv og blå julekugler, blå sløjfer eller sølvstjerner. Blå og sølv skaber en moderne og stemningsfuld atmosfære.

inspiration til blå, sølv borddækning til jul - Fit 1200x1200

  1. Charmerende juleborddækning i pastelfarver

En mere blød og anderledes måde at dække et smukt julebord på. Brug pastelfarvede servietter, duge og andet tilbehør i lyserøde, lyseblå eller mintgrønne farver. Brug en mørk grå juledug og lad de andre tekstiler være i den pastelfarve du ønsker. For eksempel lyserøde stofservietter og lys. Lav smukke dekorationer med friske lyserøde roser i forskellige rosa nuancer, mix gerne lidt hvide blomster ind i dekorationen. Pynt med pink og lyserøde julekugler, sløjfer og lidt flot julepynt der matcher i farven. Perfekt til dem, der ønsker en charmerende juleborddækning.

Borddækning med et personlige touch

Husk, at det vigtigste er at vælge farver, der afspejler din personlige stil og den stemning, du ønsker at skabe ved dit julebord. Du kan eksperimentere med forskellige farvekombinationer og tilføje personlige detaljer for at gøre din juleborddækning unik og mindeværdig. Lav håndlavede navneskilte eller personlige julekort med billede til hver gæst. Dette tilføjer en ekstra varme og sjov til din julemiddag.

Små detaljer til din personlige juleborddækning - Fit 1200x1200

Når gæsterne ankommer dufter hele huset af lækker julemad. Men du kan også påvirke duftsanserne på andre måder. Brug frisk gran, eucalyptus grene, appelsiner med nelliker eller hyacinter i dekorationer eller som pynt og måske har du en gryde stående på komfuret med gløgg til senere. Alle disse ting dufter bare rigtig godt af jul.

Uanset hvilken stil du vælger, er det vigtigste at huske på, at det handler om at skabe en atmosfære, hvor dine gæster kan nyde hinandens selskab og fejre julens ånd. Så lad din kreativitet flyde frit, og skab et julebord, der vil blive husket i mange år fremover.

Jeg håber, dette blogindlæg har givet dig nogle idéer til din julebord-dækning. God fornøjelse med at skabe en hyggelig julemiddag!