Romantisk soveværelse inspiration

Romantisk soveværelse inspiration

Vil du gerne skabe en hyggelig og romantisk soveværelse indretning? Et rum hvori atmosfæren er sød og hvor du med farver, vægpynt, interiør og ting som kurve og vattæpper, giver rummet masser af lækker stemning. Vi tilbringer alle mange timer i soveværelset og der er intet bedre end at gå til ro og vågne i en afslappet og romantisk hule.

Skab et romantisk soveværelse med disse inspirerende idéer, en hyggelig stemning der inviterer til afslapning og intimitet. Lad dig inspirere af bløde tekstiler, varme farver og stemningsfuld belysning for at skabe det perfekte rum til romantik. Egesgave.dk vil her komme med soveværelse inspiration - Tips og ideer til hvad du kan gøre for at skabe romantisk indretning. Kig og læs med i dette indlæg til dit romantiske drømmesoveværelse.

Romantisk farvevalg til soveværelset

For det første bør du vælge en farvepalet, der afspejler romantikken. Rød, pink, bordeaux og lyserød er nogle af de mest populære valgmuligheder, men hvid, lysegul og blå er også gode muligheder. Søde pastelfarver er helt sikkert også gode til at få skabe romantiske soveværelser eller børneværelser. En anden mulighed til væggene er flotte hvidmalede træpaneler ca. 1 meter op på væggen og så resten af væggene malet eller tapetseret. Det giver et meget hyggeligt udtryk i rummet og gør at der kan virke højere til loftet. Læs om beroligende gode farver til soveværelset her.

Romantisk farvevalg til soveværelset - Fit 1200x1200

Tapet i romantikkens tegn

Der findes et kæmpe udvalg af tapeter i romantisk stil og har du et stort soveværelse så kan du med fordel tapetsere den ene væg i rummet. Tapet med blomster eller krummelurer er et absolut hit når romantikken skal blomstre i soveværelset. Finder du et smukt tapet med lysegul i grundfarven og blomster i smukke farver og tapetserer en væg i dit soveværelse. Så ville jeg male resten af rummet i en lys gul der matcher tapet og derefter er det kun enkelte detaljer der skal til i soverummet for at få et rum der oser af kærlighed og romantik.

Derefter kan du begynde at indrette dit rum med andre romantiske små detaljer for at skabe den røde tråd i indretningen. Det kunne fx være et blomstret vattæppe, sengetæppe i samme design og farver som tapetet. Måske kunne du tapetserer nogle skuffer, låger med samme tapet som på din væg. Det behøver ikke være meget – måske blot en bog med det romantiske tapet foldet omkring, tilfældigt liggende på natbordet.

Brug romantiske stencil og maleskabeloner

Er du ikke vild med tapet eller at tapetsere? Så kan du i stedet bruge stencil- eller maleskabeloner til at lave flotte romantiske mønstre på dine vægge. Som et unikt og personligt vægmaleri, der skaber romantisk soveværelsesstemning. Mal først væggene i en valgt farve og lad dem tørre. Derefter kan du male fx blomster stencils op på dine vægge som du gerne vil have det, selvfølgelig i en anden farve end vægfarven. Du kan male dem efter dit eget valgte system eller du kan gøre det lidt tilfældigt.

Du kan også lave en kant et stykke op på væggen med fx franske liljer på 1 eller 2 vægge. Det er enkelt og smukt og hvad er mere bedårende end franske liljer. Har du ikke brugt stencils før? Så skal du vide at det er en nem og billig måde at dekorerer og pynte vægge, møbler og andet interiør med. Har du et malet trægulv kan du også dekorerer et smukt tæppe med stencils i din indretning. Se her hvordan en kunde har malet gulv med stencils skabeloner.

Mal romantisk mønster på soveværelses vægge med stencils og maleskabeloner - Fit 1200x1200

Romantisk soveværelse indretning

Hvilke ting og interiør skal jeg så indrette med i mit soveværelse for at få den romantiske stemning? Her skal du vælge ting og interiør der giver varme og hygge. Det er vigtigt at du ser rummet som en helhed, tænker over hvad du skal have plads til i soveværelset og hvad der engenligt kan undværes inden du påbegynder indretningen.

Flotte gamle møbler med udskæringer enten originale eller malede giver et super hyggeligt miljø. Blomstrede bløde tekstiler, personlige billeder eller plakater med par er helt klart i romantikkens tegn. Brug endelig kurve og andre ting i flet til planter og opbevaring eller møbler i fx bambus. Udover at de skaber vildt meget varme og idyl i indretningen, er de praktiske til opbevaring og som skjulere til dine planter.

Blomster

Indret med friske blomster i vaser eller hæng en buket tørrede blomster på knagerækken. Det kunne være brudebuketten der er gemt og tørret. Brug gerne planter som lavendel eller roser i vindueskarmen, de tilføjer en dejlig duft til soveværelset.

Har du et stort soveværelse kan du lave et hyggehjørne med en stol og lille bord i flet, hvor du som på billedet tilfældigt lægger et gerne blomstret vattæppe eller plaid. Kombiner med flotte grønne planter i fletkurve eller i gamle patinerede krukker.

Inspiration til blomster og planter til det romantiske soveværelse - Fit 1200x1200

Hygge lys

Belysning med flotte romantiske lamper der spreder et behageligt og blødt lys i soverummet. En stor hurricane med levende stearinlys eller en stor glasvase med en lyskæde i, er med til at skabe den romantiske stil i soveværelset og giver et hyggeligt lys til de intime timer. Undgå skarp hvidt lys, da det ofte virker koldt.

Tekstiler

Skab en varm og indbydende atmosfære med tekstiler som sengetøj, sengetæpper og puder. Her vælger du i matchende farver og design, så helheden skabes i rummet. Brug gerne tekstiler i materialer der er bløde at røre ved. Der er ikke noget mere hyggeligt end blødt sengetøj når man ligger i sengen og hyggesnakker ved sengetid. Sengetøj, plys tæpper eller gardiner med blonder i skøn gammel stil eller pynt med smukke englevinger tilfældigt hængt op på en knage. Hængende gardiner ved hovedgærdet af dobbeltsengen kan tilføje en drømmende og romantisk følelse til rummet.

Indret med romantiske soveværelses tekstiler - Fit 1200x1200

Inspiration til vægpynt i soveværelset

Til ophæng på væggene er ting som spejle, knager og knagerækker praktiske i soveværelset. Men de kan også medvirke til at skabe helheden i indretningen. Gamle patinerede knagerækker i farver der matcher den øvrige indretning, spejle med flotte rammer fx med udskæringer i gammelt look eller de populære spejle med fletrammer er helt vildt romantiske.

Har du valgt tapet med mønster skal der ikke så meget andet til på væggene men har du valgt 1 vægfarve i hele rummet så skal der mere op på væggene for at gøre det mere hyggeligt. Lav fx en billedvæg med familie fotos gerne af dig og din partner, indram gamle kærlighedsbreve eller andre søde minder om dig og din partner, der symboliserer jeres forhold. Eller brug sjove og søde romantiske citater, plakater og billeder. Det er en fantastisk ide’, hvis du vil have noget særligt på væggene.

Vælg forskellig udsmykning der passer sammen i farver og stemning og som matcher rummets farver og stil. Find evt. nogle gamle romantiske rammer i forskellige former og størrelse og mal dem i en mørk farve også bagbeklædningen. Dekorer dem med fine flakoner som du limer på og hæng dem op på væggen som en fin kollage.

Håber der var nogle input du kan bruge til at få lavet et romantisk soveværelse. Ellers søg på de sociale medier, specielt er jeg glad for Pinterest når jeg søger ny inspiration. Og får du lavet nogle strålende og idylliske ideer du har lyst til at dele. Så send billeder og lidt skriv om hvad du har gjort til mig på gittegesgave.dk og jeg laver et indlæg til bloggen med dine ideer til inspiration.

Til slut vil jeg lige gentage at husk brug ting, motiver eller tekstiler med blomster og krummelurer til indretning af dit bedårende og romantiske soveværelse.