mal gammel kommode

Male gammel kommode

I gang med at male en gammel kommode.

Der er mange muligheder når du skal male en gammel kommode. Du kan male i glade farverige farver, med forskellige farver på alle skufferne. Eller du kan give din brugte kommode et gammelt rustikt look, selv om den er nymalet. Skrive forskellig tekst på alle skufferne, tapetsere skuffer eller sætte hjul under din kommode m..m.

Men nemt og hurtigt er det at give en gammel kommode nyt look med maling, nye håndtag og måske med en hyggelig stencil påmalet. Jeg maler stort set altid med kalkmaling, da det både er nemt og hurtigt og der er så mange flotte farver at vælge imellem. Men dette er jo en smagssag.

Gamle kommoder er rimelig nemme at finde rundt omkring på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker, så er det jo bare et spørgsmål om hvor bred / smal - høj / lav den skal være - hvor meget opbevaringsplads du mangler. Find inspiration til dine male projekter herunder.

Inspiration til maling af gamle kommoder

Materialer til denne kommode


Her har jeg brugt kalkmaling i Soft Linen på toppen og skufferne og Soft Sand til sider, stencils og hængsler. Den er malet 2 gange derefter slebet med en fin slibesvamp og afsluttet med en gang klar vintage voks.

Før maling af kommode.

  1. Find ud af om du vil beholde de håndtag ( kan males ) eller du vil købe nogle nye - så skal de gamle skrues af.
  2. Slib hvis der sidder løs maling / lak på kommoden eller hvis der er ujævnheder du ikke vil have man skal kunne se.
  3. Er der huller / revner der skal laves - spartel dem op - lad dem tørre og slib efter.
  4. Vask kommden af og husk at lade den tørre godt op igen.
  5. Måske er det nødvendigt med grund maling. Prøv at male et sted på kommoden hvor det ikke ses og lad det tørre - se om der trækker noget igennem - om det skjolder eller får et lysegult / lyserødt skær - hvis ja, så skal din kommode males med grunder først. ( Dette gælder både almindelig maling og kalkmaling )
Gammel kommode malet i grøn med 1 stencil foroven

Til denne kommode er der brugt


Igen har jeg malet med kalkmaling, her i farven Dusty Olive, en lækker mørk grøn farve, den lille stencil med fransk tekst er malet op med Warm Cream, brækket hvid. Til slut har kommoden fået en omgang med den klare voks, som jo beskytter og gør den vandafvisende og nem at rengøre.

Når du maler...

Hvis du gerne vil have et patineret look, kan du evt. først male med sort nogle tilfældige steder på kommoden, husk at tænke på at det skal være nogel steder hvor der vil være naturligt slid - på hjørnerne - omkring håndtag m.m. - ta' et billede med din mobiltelefon, så du senere kan se hvor du skal slibe den sorte farve frem. Så maler du din kommode og evt. håndtagene i den farve du gerne vil have - lad det tørre. De fleste gange skal der males 2 gange før det dækker ordenligt - lad det tørre igen. Kig på det billede du tog og slib så der hvor du havde malet sort til du får det ønskede resultat.

Når kommoden er malet og tør, så kan du f.eks. male efter en stencil på overfladen af kommoden eller på skufferne. Her er det vigtigt at du ikke kommer ret meget maling på din pensel når du dupper din stencil op. Når malingen her er tør, kan du evt. slibe lidt henover din malede stencil, så den får et brugt look - som om kommoden er født med den stencil du har valgt.

Malet gammel kommode i turkis

Materialer til dette projekt


Først malede jeg kommoden i Old Turquoise, uden at male håndtagene - den fik et mega retro look. Derefter malede jeg håndtagene med sort kalkmaling, og dekorerede den med en sød maleskabelon også i sort. Super fin i farverigt look.

Efter maling af kommode

Dette gælder kun for dig som maler med kalkmaling.

Derefter er det tid til at vokse din kommode så den bliver vandafvisende og nem at rengøre. Voksen fås i flere forskellige farver, så du kan patinere din kommode lige som du gerne vil have det. Voksen kan påføres med en klud, svamp eller pensel. God fornøjelse med dine male projekter !

Gamle kommoder malet i grå og sorte farver

Til disse kommoder er der brugt

Den første er kalkmalet med sort og på overfladen er der malet en stencil op med hvid kalkmaling- til slut har kommoden fået en gang klar voks.

På det andet billed har jeg brugt 2 forskellige grå nuancer - top og skuffer er malet med Warm Grey og sider og håndtag har fået den mørke grå, grå kalkmaling French Grey Her er igen sluttet af med en gang klar møbelvoks. Derudover har jeg sat hjul under dette møbel.

Produkter til maling af kommoder og andre møbler

Miljøvenlig kalkmaling

Maling og tilbehør

Kalkmaling til maling af møbler, hylder, æsker og andet sjov.

Kalkmaling lige her
Køb kalkmaling til væg

Væg maling

Skal du til at male flere store møbler eller en hel væg Spar ved at købe store bøtter.

Se kalkmaling væg her
Maleskabeloner og stencils

Maleskabeloner

Lav unikke kommoder, vægge og æsker med stencils til dekororation.

Find maleskabeloner her
voks til møbler og træ

Møbelvoks

Beskyt og patiner dine malede møbler med voks i klar eller med farver.

Voks til møbler og træ