Male gammel kommode

Find inspiration til maling af gamle kommoder 

I gang med at male en gammel kommode. 

Der er mange muligheder når du skal male en gammel kommode - du kan male i glade farver - forskellige farver på alle skufferne - give din brugte kommode et gammelt rustikt look, selv om den er nymalet - skrive forskellig tekst på alle skufferne - tapetsere skuffer eller sætte hjul under din kommode m..m.

Men nemt og hurtigt er det at give en gammel kommode nyt look med maling - nye håndtag og evt. en hyggelig stencil påmalet.

Gamle kommoder er rimelig nemme at finde rundt omkring på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker, så er det jo bare et spørgsmål om hvor bred / smal - høj / lav den skal være - hvor meget opbevaringsplads du mangler.

Før maling af kommode.

  1. Find ud af om du vil beholde de håndtag ( kan males ) eller du vil købe nogle nye - så skal de gamle skrues af.
  2. Slib hvis der sidder løs maling / lak på kommoden eller hvis der er ujævnheder du ikke vil have man skal kunne se.
  3. Er der huller / revner der skal laves - spartel dem op - lad dem tørre og slib efter.
  4. Vask kommden af og husk at lade den tørre godt op igen.
  5. Måske er det nødvendigt med grund maling. Prøv at male et sted på kommoden hvor det ikke ses og lad det tørre - se om der trækker noget igennem - om det skjolder eller får et lysegult / lyserødt skær - hvis ja, så skal din kommode males med grunder først. ( Dette gælder både almindelig maling og kalkmaling )

Male gammel kommode i grøn - dusty olive  Gammel kommode malet grøn og en stencil foroven 

Så er det tid til at male kommoden.

Hvis du gerne vil have et patineret look, kan du evt. først male med sort nogle tilfældige steder på kommoden, husk at tænke på at det skal være nogel steder hvor der vil være naturligt slid - på hjørnerne - omkring håndtag m.m. - ta' et billede med din mobiltelefon, så du senere kan se hvor du skal slibe den sorte farve frem. Så maler du din kommode og evt. håndtagene i den farve du gerne vil have - lad det tørre. De fleste gange skal der males 2 gange før det dækker ordenligt - lad det tørre igen. Kig på det billede du tog og slib så der hvor du havde malet sort til du får det ønskede resultat.

Når kommoden er malet og tør, så kan du f.eks. male efter en stencil på overfladen af kommoden eller på skufferne. Her er det vigtigt at du ikke kommer ret meget maling på din pensel når du dupper din stencil op. Når malingen her er tør, kan du evt. slibe lidt henover din malede stencil, så den får et brugt look - som om kommoden er født med den stencil du har valgt.

Malet gammel kommode i turkis uden at male håndtag Malet gammel kommode turkis med sorte håndtag og en stencil 

Efter maling af kommode.

Dette gælder kun for dig som maler med kalkmaling.

Derefter er det tid til at vokse din kommode så den bliver vandafvisende og nem at rengøre. Voksen fås i flere forskellige farver, så du kan patinere din kommode lige som du gerne vil have det. Voksen kan påføres med en klud eller pensel. God fornøjelse med dine male projekter !

Gammel kommode malet i grå farver og sat hjul under Gammel kommode malet sort og en stencil 

 

klik og find kalkmaling her

 

Stencils til maling her

 

 

Websitet anvender cookies til at håndtere navigation og huske, hvad du kommer i indkøbskurven og statistik. Læs mere om Cookies
x